Όπου υπάρχει μωρό

Μου αρέσει!
Μου αρέσει αυτή η σελίδα! Παρακαλώ επιλέξτε μια ενέργεια για αυτή τη σελίδα. Προσθήκη στα αγαπημένα (Σελιδοδείκτες) Αποστολή σελίδας σε φίλο... Αποστολή email ... Πρέπει να εισάγεται μια κανονική διεύθυνση email! Ανάγνωση περιγραφικού σημειώματος αποστολή ακύρωση Σας ευχαριστούμε! Το email στάλθηκε κανονικά.
Βοήθεια
Βοήθεια με τη χρήση της ιστοσελίδας Πληροφορίες για τη λειτουργικότητα του site της Chicco.
Μοιραστείτε Προσθήκη στα αγαπημένα, αποστολή σε φίλο η μοίρασμα σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Chicco meter Επιλέξτε το εύρος ηλικίας του παιδιού και ανακαλύψτε τα πλέον κατάλληλα περιεχόμενα που η Chicco έχει σκεφτεί για αυτό.
Η εταιρεία Chicco > Βρεφικό Ερευνητικό Κέντρο Chicco > Οι ειδικοί απαντούν

Οι ειδικοί απαντούν

Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων απαντά σε συχνές και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις

1.   Ερώτηση: Πώς θα προετοιμαστώ ψυχικά και σωματικά για το γεγονός της εγκυμοσύνης;

Απάντηση: Η εγκυµοσύνη είναι µια σχέση µητέρας - εµβρύου, που η γυναίκα τη βιώνει µέσα στο ίδιο της το σώµα. Καλό είναι κάποια ώρα της ηµέρας, να την αφιερώνετε αποκλειστικά στην επικοινωνία σας µε το έµβρυο. Έτσι, αρχίζουν να αναπτύσσονται από πολύ νωρίς ισχυροί δεσμοί μεταξύ των δυο σας, που θα σας βοηθήσουν στο μέλλον, ενώ παράλληλα έχει πολλά πλεονεκτήματα για το έμβρυο:
• Εξελίσσεται ο εγκέφαλος του,
• Επιτυγχάνεται καλύτερος µυϊκός τόνος,
• Επιτυγχάνεται καλύτερη αναπνοή,
• Έχει την αίσθηση βαθιάς ασφάλειας και αποδοχής,
• Τέλος από τον χτύπο της καρδιάς σας, τον ρυθµό της αναπνοής σας, τις κινήσεις σας και τη φωνή σας καταλαβαίνει τα συναισθήµατα σας και επικοινωνεί µαζί σας.
Να θυμάστε ότι πρέπει να σκέφτεστε θετικά γιατί η συχνή έκθεση σας στο στρες, προδιαθέτει και το έµβρυο στο άγχος.
 

2.   Ερώτηση: Πώς θα βοηθήσω να νιώσει πιο κοντά στην εγκυμοσύνη μου ο σύντροφός μου Ποιός είναι ο ρόλος του συντρόφου στην εγκυμοσύνη;

Απάντηση: Προσπαθήστε να τον φέρετε όσο πιο κοντά στην εγκυµοσύνη σας, να τον βοηθήσετε να νιώσει την εγκυµοσύνη και την πατρότητα µέσα από εσάς:
• Να του λέτε τα συναισθήµατα σας,
• Να τον προτρέπετε να αγγίζει την κοιλιά σας ώστε να νιώθει και ο ίδιος τις κινήσεις του μωρού,
• Να μοιράζεστε μαζί του τις ανησυχίες και τις αγωνίες σας.
Έτσι ο σύντροφος σας θα πάψει να είναι θεατής και θα γίνει συνοδοιπόρος σε αυτή την σηµαντική περίοδο της ζωής σας.
 

3.   Ερώτηση: Τί θα πρέπει να προσέχω κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Απάντηση: Συνιστάται να φοράτε ρoύχα άνετα τα οποία δεν θα σας πιέζουν, ώστε το δέρµα να αναπνέει και να μη διακόπτεται η κυκλοφορία του αίµατος.
Επίσης πρέπει να περιορίζετε την χρήση παπουτσιών με ψηλά τακούνια. Έτσι μειώνετε τις πιθανότητες πτώσεων και τραυµατισµών.
Λόγω της διαφορετικής λειτουργίας των ορµονών, µπορεί να παρουσιαστούν αλλαγές στην υφή του δέρµατος. Χρησιµοποιώντας µια ενυδατική κρέµα µπορείτε να διατηρήσετε τη σωστή υγρασία της επιδερμίδας.
Όταν κάνετε μπάνιο συνιστάται το νερό να μην είναι πολύ καυτό γιατί η υψηλή θερμοκρασία ελοχεύει τον κίνδυνο αποβολής. Τέλος, για την καθαριότητα των γεννητικών οργάνων συνιστάται η χρήση ενός ουδέτερου σαπουνιού.
Λόγω της αύξησης του όγκου των µαστών υπάρχει κίνδυνος να παρουσιαστούν ραγάδες. Μετά το µπάνιο συνιστάται επάλειψη µε µια ειδική κρέµα για την πρόληψη των ραγάδων.
Η ανάγκη για ξεκούραση θα αυξάνεται όσο προχωράει η εγκυµοσύνη. Το βράδυ καλό θα ήταν να κοιµάστε νωρίς ώστε να συµπληρώνετε 8 ώρες ύπνου.
 

4.   Ερώτηση: Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή μου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Απάντηση: Η διατροφή την περίοδο αυτή θα πρέπει να περιέχει κυρίως τροφές πλούσιες σε ουσίες χρήσιµες για τον οργανισµό, έτσι ώστε να µην παίρνετε περιττό βάρος και ταυτόχρονα να προσφέρετε τα απαραίτητα στοιχεία στον οργανισµό σας αλλά και στο έµβρυο. Η ιδέα ότι η έγκυος γυναίκα τρώει για δύο έχει αποδειχθεί ψευδής, τουλάχιστον όσον αφορά στην ποσότητα. Η ποιότητα της διατροφής όµως αξίζει ιδιαίτερης προσοχής για να επιτευχθεί η επιθυµητή κατάσταση υγείας, τόσο για τη µητέρα όσο και για το έµβρυο.
 

5.   Ερώτηση: Πόσο βλαβερό είναι το κάπνισμα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης;

Απάντηση: Έχει αποδειχτεί ότι η συγκέντρωση των επιπέδων νικοτίνης και του μονοξειδίου του άνθρακα στο αίµα είναι 1,5 µε 3 φορές υψηλότερη στις καπνίζουσες µητέρες. Η νικοτίνη περνά στο έμβρυο μέσω του πλακούντα και εμποδίζει τις θρεπτικές ουσίες να φτάσουν στον οργανισμό του, ενώ περιορίζει το ποσοστό του οξυγόνου που χρειάζεται το έμβρυο για να αναπτυχθεί σωστά. Γενικά τα μωρά των μητέρων που καπνίζουν, έχουν αυξημένες πιθανότητες να γεννηθούν ελλειποβαρή και με προδιάθεση για αναπνευστικά προβλήματα καθώς και την ανάπτυξη άσθματος, ενώ παρουσιάζουν εύκολα βήχα, ωτίτιδες και κρυολογούν πιο εύκολα. Αντίστοιχα, κατά τον θηλασμό οι βλαβερές ουσίες του τσιγάρου περνούν στο αίμα του μωρού μέσω του γάλακτος της μητέρας.
 
Προηγούμενη | Page 1 of 7 | Επόμενη

Ρωτήστε τους ειδικούς

Συνέχεια

Η ομάδα των ειδικών

Συνέχεια

Χρήσιμες πληροφορίες

Βρείτε καταστήματα Chicco

Βρείτε κατάστημα