Διατροφή με μπιμπερό

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟ

Ένα μπιμπερό γεμάτο αγάπη

 

Η μετάβαση στο τάισμα με μπιμπερό, ειδικά στις περιπτώσεις όπου αυτό δεν είναι επιλογή αλλά ανάγκη, δεν θα πρέπει να θεωρείται από τη μητέρα ως αποτυχία να προσφέρει φροντίδα στο παιδί της ή ως μια ήττα.

Μόνο ένα πράγμα έχει σημασία: το μωρό να τρέφεται σωστά και να αισθάνεται ότι το αγαπούν ανά πάσα στιγμή και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Συνεπώς, είναι σημαντικό το τάισμα με μπιμπερό να γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως και ο θηλασμός, επιτρέποντας τόσο στη μητέρα όσο και στο μωρό να απολαμβάνουν αυτή την προσωπική στιγμή.

Μια ήρεμη και γαλήνια στιγμή

Το περιβάλλον πρέπει να είναι ήρεμο και άνετο, και τα παιδιά πρέπει να νιώθουν το άγγιγμα και την αγάπη της μαμάς, ακόμα και αν δεν τρέφονται απευθείας από το στήθος.

Η στιγμή του ταΐσματος προκαλεί έναν υπέροχο συνδυασμό συναισθημάτων - μια αίσθηση επικοινωνίας, αγάπης και τρυφερότητας που δεν χρειάζεται να θυσιάζεται.

Όπως και με το θηλασμό, είναι σημαντικό να αφιερώνετε χρόνο για το τάισμα, μακριά από την σύγχυση, το θόρυβο και την αναστάτωση - μια γαλήνια στιγμή για να έρθετε σε επαφή με το μωρό σας.

Η συμμετοχή του μπαμπά

Το τάισμα με μπιμπερό έχει το πλεονέκτημα της άμεσης συμμετοχής του πατέρα στην ιεροτελεστία.

Από τις πρώτες εβδομάδες ζωής, οι μπαμπάδες έχουν τη δυνατότητα  να βιώσουν τη συγκίνηση που προκαλεί η εμπειρία του ταΐσματος. Αυτό τους βοηθάει να αποκτήσουν οικειότητα, να αναπτύξουν δεσμούς, απομακρύνοντας κάθε συναίσθημα ζήλιας, αποκλεισμού και εγκατάλειψης που συχνά νιώθουν οι νέοι μπαμπάδες.

Η μαγική στιγμή του θηλασμού

 

1. Είναι η καλύτερη τροφή για το μωρό

Το μητρικό γάλα είναι η ιδανική τροφή για τα νεογέννητα καθώς περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που ικανοποιούν πλήρως τις ανάγκες των νεογνών έως τους 6 μήνες, διασφαλίζοντας σωστή ανάπτυξη και προστασία από λοιμώξεις.

2. Δύναμη για τη μητέρα και το παιδί

Τα οφέλη του θηλασμού είναι πολυάριθμα, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Τα κύτταρα, οι ορμόνες και τα αντισώματα του μητρικού γάλακτος βοηθούν το μωρό να ενισχύσει το ανοσοποιητικό του σύστημα, ενώ οι μητέρες που θηλάζουν έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν ορισμένες ασθένειες.

3. Είναι πάντα έτοιμο, διαθέσιμο και ασφαλές

Το μητρικό γάλα είναι απεριόριστο, πάντα στην σωστή θερμοκρασία, εντελώς εύπεπτο για το μωρό και εξαιρετικά βολικό για την μητέρα. Είναι ασφαλές από μολύνσεις και δεν παρουσιάζει κανέναν κίνδυνο σχετικά με την προετοιμασία του, καθιστώντας το απόλυτα ασφαλές για τα μωρά.

4. Φέρνει τη μητέρα πιο κοντά στο μωρό και προκαλεί μια αίσθηση ευεξίας και στους δύο

Ο θηλασμός είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό μέσο ικανοποίησης της πρωταρχικής φυσικής ανάγκης του μωρού, αποτελεί, επίσης μια στιγμή σύνδεσης της μητέρας με το μωρό, γεμάτη συναισθήματα και αισθήσεις. Η ικανοποίηση αυτής της ανάγκης παρέχει και στους δύο μία έντονη αίσθηση ευεξίας και γαλήνης, και  προσφέρει στην μητέρα ικανοποίηση, κάνοντάς την να νιώθει πως έχει ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξη του μικρού της.

Όλα αυτά τα πλεονεκτήματα και οφέλη οδήγησαν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) να προτείνει τον θηλασμό για τουλάχιστον τους πρώτους έξι μήνες ζωής του μωρού, και να ενθαρρύνει τις μητέρες να κρατούν το μητρικό γάλα ως την κύρια πηγή διατροφής του μωρού έως τον πρώτο χρόνο ζωής του, εισάγοντας σταδιακά νέες τροφές.

Πάντα κοντά σας

Τηλέφωνα επικοινωνίας

Επικοινωνία Καταναλωτών & Καταστημάτων

210 62 41 400

Επικοινωνία Φαρμακείων

210 62 41 350