Χολέβα

Xmas pancakes - Ρούντολφ το ελαφάκι

Ώρα να απολαύσουμε τον Ρούντολφ!

Από την Μαρία Χολέβα

www.motherbird.gr

 Τα υλικά που χρειαζόμαστε:

270 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

2 μέτρια αυγά

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

6 γρ. σόδα

260 ml. γάλα, πλήρες

60 γρ. βούτυρο λιωμένο

Αλάτι, πιπέρι

Για τη διακόσμηση:

Λίγο μπέικον, περασμένο στο τηγάνι

Πάστα ελιάς και ελιές

Ένα τοματίνι

Πώς τα φτιάχνουμε:

1. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία.

2. Ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα σε ένα μεγάλο μπολ και μετά ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο, λίγο αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.

3. Προσθέτουμε και τα αυγά, και συνεχίζουμε λίγο ακόμα το ανακάτεμα.

4. Με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνουμε κάθε φορά δύο κουταλιές από το μείγμα μας, και τηγανίζουμε τα pancakes μας σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Όταν δούμε φουσκαλίτσες στο πάνω μέρος, γυρνάμε το pancake μας και από την άλλη με μια σπάτουλα.

5. Κόβουμε τις τηγανίτες μας με ένα κοφτερό μαχαιράκι, στα εξής σχήματα: ένα κυκλικό για το σώμα, δύο οβάλ για το κεφάλι και τη μουσούδα, δύο μικρά αυτάκια, και δύο σαν μπαστουνάκια για τα μπροστινά ποδαράκια του Ρούντολφ.

6. Τα μοντάρουμε και διακοσμούμε το ελαφάκι μας με μια ροδελίτσα από το τοματίνι για τη μύτη τη φωτεινή, μικρές ροδελίτσες ελιάς για τα ματάκια και το στόμα, και λίγη πάστα ελιάς για τις άκρες των ποδιών του. Κόβουμε το μπέικον σε λωρίδες και τις τοποθετούμε στο πάνω μέρος για τα κερατάκια του. Έτοιμος ο πιο νόστιμος Ρούντολφ!

Σας προτείνουμε επίσης:

Χριστουγεννιάτικο δάσος με φρούτα και γιαούρτι

Για πολύχρωμες γιορτές!

Από την Μαρία Χολέβα

www.motherbird.gr

Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια - στολίδια

Τα καλύτερα στολίδια!

Από την Μαρία Χολέβα

www.motherbird.gr