Ασφάλεια παιδιών στο σπίτι.

Jul 04 , 2022

Ασφάλεια παιδιών στο σπίτι.

Πώς να αποτρέψετε τον κίνδυνο οικιακών ατυχημάτων

Στόχος: Ασφαλές παιδικό σπίτι

Οι τοίχοι του σπιτιού κρύβουν μια σειρά από κινδύνους που μπορούν να αποφευχθούν: τυχαίες πτώσεις, εγκαύματα και δηλητηρίαση από τα πιο συνηθισμένα ατυχήματα. Η ασφάλεια του σπιτιού και το να γίνει φιλικό προς τα παιδιά είναι το πρώτο πράγμα για το οποίο θα πρέπει να ανησυχούν οι νέοι γονείς, δίνοντας προσοχή στους κινδύνους που ελλοχεύουν ώστε να λαμβάνουν τις κατάλληλες προφυλάξεις από τις πρώτες μέρες. Υπάρχουν διάφορα αξεσουάρ στην αγορά που διευκολύνουν αυτήν την εργασία.

Σε επιφυλακή από τη γέννηση

Από τη στιγμή που θα μπει στο σπίτι, το μικρό δεν πρέπει ποτέ να μένει μόνο του, στο κρεβάτι, στην αλλαξιέρα, στον καναπέ, στο παιδικό καρεκλάκι ή την ώρα του μπάνιου. Πρέπει να προσέχετε να μην του δίνετε παιχνίδια που αποτελούνται από πολύ μικρά κομμάτια, τα οποία θα μπορούσε να καταπιεί κατά λάθος, και μην αφήνετε κατά λάθος πιπίλες ή παιχνίδια με κορδόνια στην κούνια του που θα μπορούσαν να τυλιχτούν γύρω από το λαιμό του.

Κόκκινη ειδοποίηση: Αρχίζει να σέρνεται

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε, πριν αρχίσει να σέρνεται, είναι να καλύψετε όλες τις πρίζες και να εμποδίσετε την πρόσβαση σε επικίνδυνες ουσίες, όπως απορρυπαντικά, φάρμακα ή δηλητηριώδεις ουσίες. Για το σκοπό αυτό, στην αγορά διατίθενται καλύμματα και κλειδαριές θυρών για την αποφυγή επικίνδυνων εισβολών. Άλλες σημαντικές προφυλάξεις είναι να εγκαταστήσετε πύλες στην αρχή των σκαλοπατιών, να ασφαλίσετε τα μπαλκόνια και τα παράθυρα και να αποκλείσετε την πρόσβαση στη σόμπα με επαρκή προστασία.

Όταν περπατάει είναι ένας μικρός εξερευνητής

Γύρω στον 1 χρόνο ζωής, το μικρό σας αρχίζει να στέκεται όρθιο και να εξερευνά κάθε γωνιά του σπιτιού. Η περιέργειά του πρέπει να ικανοποιηθεί, αλλά ακόμα πιο προστατευμένα: για να κάνετε το σπίτι κατάλληλο για το παιδί σας και ασφαλές, καλύψτε τις άκρες στο ύψος του κεφαλιού του και τις ψηλότερες υποδοχές, στερεώστε τα χαλιά στο πάτωμα, μην αφήνετε σπίρτα και αναπτήρες τριγύρω, αλκοόλ, εύφλεκτα υγρά ή μαχαίρια, μην αφήνετε το σίδερο χωρίς επίβλεψη και προσέχετε μικροαντικείμενα γύρω από το σπίτι, όπως τσάντες, κινητά τηλέφωνα, τηλεχειριστήρια και κλειδιά. Ο κατάλογος των ενεργειών που πρέπει να γίνουν για την ασφάλειά του είναι μεγάλος. Όμως η καλύτερη συμβουλή είναι να μην το αφήνεται ποτέ χωρίς επίβλεψη.

Eπιλέξτε τα προϊόντα της Chicco ειδικά σχεδιασμένα για την μέγιστη ασφάλεια στο σπίτι.