Πώς να ντύσετε το νεογέννητό σας για την ώρα του ύπνου;

Feb 21 , 2024

Πώς να ντύσετε το νεογέννητό σας για την ώρα του ύπνου;

Συμβουλές για τα πιο κατάλληλα ρούχα για την ώρα του ύπνου.

Τα νεογέννητα δεν είναι σε θέση να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία τους και ως εκ τούτου είναι σημαντικό να ντύνονται σωστά ακόμη και κατά τη διάρκεια του ύπνου για να μην είναι πολύ ζεστά ή πολύ κρύα. Ας δούμε τώρα μερικές χρήσιμες συμβουλές για το ντύσιμο του νεογέννητου για έναν ήρεμο και ασφαλή ύπνο.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΥΠΝΟ

Για να βοηθήσετε το νεογέννητο να κοιμάται καλύτερα, είναι σημαντικό το περιβάλλον στο οποίο ξεκουράζεται να αερίζεται σωστά και να έχει απαλό ή ρυθμιζόμενο φωτισμό. Η κούνια πρέπει να τοποθετείται μακριά από πηγές θερμότητας, όπως καλοριφέρ ή σόμπες.

Εκτός από την προσοχή σε αυτούς τους εξωτερικούς παράγοντες, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος υπερθέρμανσης, είναι σημαντικό να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στα ρούχα του νεογέννητου κατά τη διάρκεια του ύπνου: το παιδί πρέπει να φορά το πολύ ένα παραπάνω στρώμα από αυτό που θα φορούσε ένας ενήλικας στο ίδιο περιβάλλον, αποφεύγοντας τα καπέλα και τις κουκούλες.

ΠΩΣ ΝΑ ΝΤΥΝΕΤΕ ΤΟ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ;

Την κρύα εποχή η συμβουλή είναι να φοράτε κορμάκι και φορμάκι που να καλύπτει και τα πόδια, για να μην ξεσκεπαστούν και κρυώσουν. Η επιλογή αν θα χρησιμοποιήσετε κουβέρτες ή παπλώματα εξαρτάται από τις προτιμήσεις όσων φροντίζουν το μωρό. Η σύσταση είναι να βεβαιωθείτε πάντα ότι οι κουβέρτες δεν φτάνουν πέρα ​​από τους ώμους του μωρού και ότι είναι καλά τοποθετημένες κάτω από το στρώμα για να μην καλύπτουν το πρόσωπό του σε περίπτωση νυχτερινών κινήσεων. Σε κάθε περίπτωση, να θυμάστε πάντα να μην το καλύπτετε υπερβολικά για να αποφύγετε τον κίνδυνο υπερθέρμανσης.

ΠΩΣ ΝΑ ΝΤΥΝΕΤΕ ΤΟ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ;

Τις ζεστές ημέρες, μερικές φορές αρκεί μόνο το κορμάκι, κρατώντας ένα σεντόνι ή μια βαμβακερή κουβέρτα μαζί σας, σε περίπτωση που χρειαστεί. Προτιμήστε φορμάκια από υλικά δροσερά και ελαφριά στο δέρμα του μωρού, όπως βαμβάκι. Τα κουμπιά στο κάτω μέρος, στην περιοχή των ποδιών, είναι πιο πρακτικά το βράδυ για την περίπτωση αλλαγής πάνας.

Ο ΥΠΝΟΣΑΚΟΣ: ΜΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ, ΑΝΕΤΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ

Μια έγκυρη εναλλακτική λύση αντί για τα κλασικά σεντόνια και κουβέρτες είναι ο υπνόσακος. Ο υπνόσακος είναι πρακτικός γιατί εμποδίζει το μωρό να ξεσκεπαστεί και να κρυώσει. Επίσης είναι ασφαλής, γιατί εμποδίζει το μωρό να γλιστρήσει κάτω από τα σεντόνια. Επιπλέον, κάνει το νεογέννητο να αισθάνεται περιορισμένο, βοηθώντας στη χαλάρωση και, σε περίπτωση αφύπνισης και φροντίδας, κρατά πάντα το μωρό ζεστό.

Λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν διαφορετικά είδη υπνόσακων για να προσαρμόζονται καλύτερα στην εποχή και το κλίμα, με διαφορετική επένδυση, με ή χωρίς μανίκια, με ή χωρίς χώρο για τα πόδια. Κάτω από τον υπνόσακο, για το χειμώνα, προτείνουμε να ντύσετε το μωρό με πιτζάμες ενώ για το καλοκαίρι αρκεί ένα κορμάκι.

ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΤΟ ΦΑΣΚΙΩΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟΥ ΕΝΩ ΚΟΙΜΑΤΑΙ;

Το να σφίγγετε το νεογέννητο είναι μια αρχαία συνήθεια που έχει επανέλθει πρόσφατα στη μόδα. Δεν χρησιμοποιείται για να κρατήσει το μωρό πιο ζεστό, αλλά χρησιμοποιείται για να κάνει το νεογέννητο να χαλαρώσει και να αισθάνεται ασφάλεια.