Πώς να αποστειρώσετε την πιπίλα.

Aug 24 , 2022

Πώς να αποστειρώσετε την πιπίλα.

Χρήσιμες πληροφορίες για τις κύριες μεθόδους αποστείρωσης πιπίλας

Η πιπίλα μπορεί να είναι πολύτιμο βοήθημα για τους γονείς και αν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να βοηθήσει το μωρό να ηρεμήσει. Η συμβουλή είναι να το δίνετε όταν έχει ξεκινήσει ο θηλασμός και μπορεί να ικανοποιήσει το ένστικτο για θηλασμό του νεογέννητου. Πώς όμως αποστειρώνετε την πιπίλα ενός νεογέννητου; Ας δούμε τώρα ποιες είναι οι βασικές μέθοδοι αποστείρωσης της πιπίλας ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεστε.

Καθαρισμός της πιπίλας στο σπίτι

Τους πρώτους έξι μήνες της ζωής του μωρού συνιστάται να αποστειρώνετε την πιπίλα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα: εάν δεν πέφτει στο πάτωμα ή λερώνεται με συγκεκριμένο τρόπο αλλά παραμένει δίπλα στο μωρό στην κούνια του, μία φορά την ημέρα, είναι επαρκές.

Οι διαφορετικές μέθοδοι αποστείρωσης της πιπίλας

Είτε το μωρό σας προτιμά μια πιπίλα με σκληρό στόμιο είτε από όλο σιλικόνη ή καουτσούκ. Υπάρχουν δύο διαφορετικές μέθοδοι για να αποστειρώσετε την πιπίλα: η πρώτη είναι με βράσιμο (βράζοντάς την σε νερό στους 100° για 5 λεπτά), ενώ η δεύτερη γίνεται μέσω της χρήσης ατμού με ειδικούς αποστειρωτές. Αυτό μπορεί να γίνει με ηλεκτρικό αποστειρωτή ή φούρνο μικροκυμάτων.

Πώς να καθαρίσετε την πιπίλα έξω από το σπίτι

Όταν λείπετε από το σπίτι, το να έχετε διαθέσιμο καθαρό νερό είναι καλό, γιατί αν χρειαστεί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσετε και να φρεσκάρετε την πιπίλα του μωρού. Υπάρχουν επίσης ειδικά μαντηλάκια για τον καθαρισμό της πιπίλας που δεν χρειάζονται ξέβγαλμα: καλύτερα να τα επιλέγετε άοσμα και άγευστα για να μην αλλοιώνουν τα γούστα του παιδιού, χωρίς οινόπνευμα, parabens και σαπούνι για την ασφάλειά τους, σε μέγεθος τσέπης. με κλείσιμο με εξοικονόμησης φρεσκάδας για αποφυγή στεγνώματος.

Πότε να αλλάξετε πιπίλα

Ακόμα κι αν η πιπίλα διατηρείται πάντα καθαρή, θα πρέπει να αλλάζει καθώς μεγαλώνει το μωρό, ώστε το σχήμα της να έχει πάντα το σωστό μέγεθος, ώστε να διασφαλίζονται τα σωστά ερεθίσματα στο στόμα και τον ουρανίσκο του μωρού ή σε κάθε περίπτωση περίπου κάθε 2 μήνες. Γενικά, είναι επίσης σημαντικό να προσέχουμε την «κατάσταση υγείας» της πιπίλας, ελέγχοντας τη φθορά της για να την αλλάξουμε με τα πρώτα σημάδια: στην περίπτωση της σιλικόνης σε περίπτωση φθορών, ιδιαίτερα με την άφιξη των πρώτων δοντιών, και στο καουτσούκ μόλις παρατηρήσετε ότι γίνεται πορώδες και αρχίζει να χάνει το αρχικό του σχήμα, αφού είναι φυσικό υλικό και υγροσκοπικό.

Ανακαλύψτε τους νέους αποστειρωτές μας:  Ηλεκτρικός Αποστειρωτής 3 σε 1 και Ψηφιακός αποστειρωτής και στεγνωτήρας με φίλτρο.