Ταξίδια με αεροπλάνο και νεογέννητα

Nov 29 , 2023

Ταξίδια με αεροπλάνο και νεογέννητα

Συμβουλές για ταξίδια με το αεροπλάνο και το μωρό σας

Το να μπορείτε να ταξιδέψετε με αεροπλάνο και το μωρό σας είναι σίγουρα μια συναρπαστική εμπειρία, αλλά καλό είναι να έχετε υπόψη κάποιες πτυχές για να έχετε ένα ήρεμο ταξίδι και να αποφύγετε τις ταλαιπωρίες. Ακολουθούν μερικές συμβουλές και πληροφορίες που πρέπει να έχετε υπόψη σας για να οργανωθείτε καλύτερα εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε με αεροπλάνο και το νεογέννητο μωρό σας.

Πρώτα από όλα είναι σημαντικό να αναρωτηθείτε από ποια ηλικία είναι δυνατόν να ταξιδεύετε με ένα παιδί και αεροπλάνο. Ένα υγιές νεογέννητο μπορεί να ταξιδέψει με αεροπλάνο από 48 ώρες μετά τη γέννηση, αλλά η συμβουλή είναι να περιμένετε τουλάχιστον μία εβδομάδα μετά τον τοκετό, έχοντας κατά νου ότι για τις πρώτες 7 ημέρες της ζωής του απαιτείται ιατρική βεβαίωση για να πετάξει. Για ένα νεογέννητο, ειδικά αν γεννήθηκε πολύ πρόσφατα, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με αεροπλάνο, ο κίνδυνος να προσβληθεί από μολυσματική ασθένεια αυξάνεται καθώς οι καμπίνες του αεροπλάνου υπόκεινται σε ανακυκλοφορία αέρα: είναι καλύτερα, αν είναι δυνατόν, να περιμένετε μέχρι τα μικρά να λάβουν τουλάχιστον τους πρώτους εμβολιασμούς. Ωστόσο, για παιδιά που γεννήθηκαν πρόωρα ή με παθολογίες του αναπνευστικού ή της καρδιάς, είναι προτιμότερο να ζητήσετε ιατρική συμβουλή πριν την αναχώρηση. Επιπλέον, καλό είναι να ρωτήσετε απευθείας την αεροπορική εταιρεία με την οποία πετάτε, καθώς ενδέχεται να εφαρμόζουν περιορισμούς ή να απαιτήσουν ιατρική βεβαίωση για τα μικρά παιδιά.

ΜΩΡΑ ΚΑΙ ΠΟΝΟΙ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ: ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ;

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, και ειδικά κατά τη φάση της απογείωσης και της προσγείωσης, οι αλλαγές στην πίεση του εσωτερικού της καμπίνας μπορεί να προκαλέσουν ενοχλήσεις στα αυτιά των νεογέννητω, που εκδηλώνονται ως πόνοι στο αυτί και εμβοές. Στα παιδιά, αυτή η ενόχληση μπορεί να ανακουφιστεί με την ενθάρρυνση της κατάποσης, προσφέροντάς τους φαγητό ή πιπίλα. Εάν το παιδί έχει κρυολόγημα, δεν συνιστάται να ταξιδέψει με αεροπλάνο, καθώς ο πόνος στο αυτί μπορεί να επιδεινωθεί και να προκύψουν μολύνσεις στο αυτί. Τέλος, σε περιπτώσεις ωτίτιδας καλό είναι να αναβληθεί το ταξίδι.

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΚΑΙ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ

  • Το ταξίδι με αεροπλάνο και ένα νεογέννητο μπορεί να είναι κουραστικό, αλλά εδώ είναι μερικές χρήσιμες συμβουλές για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ταξίδι:
  • Μέχρι 2 ετών και για μικρά ταξίδια, το παιδί ταξιδεύει συνήθως ελεύθερο και στην αγκαλιά του γονιού. Εάν προτιμάτε, ειδικά σε μεγάλα ταξίδια, μπορείτε να νοικιάσετε, κατά την αγορά των εισιτηρίων σας, ένα κρεβάτι ή μια θέση απευθείας από την αεροπορική εταιρεία με την οποία πετάτε. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να πληρώσετε μια επιπλέον χρέωση.
  • Εάν έχετε κλείσει βρεφική κούνια ή βρεφικό κάθισμα, θα σας εκχωρηθεί θέση στις πρώτες σειρές. Εναλλακτικά, αναζητήστε ένα άνετο και μεγάλο κάθισμα, αυτά που βρίσκονται κοντά στο διάδρομο σας επιτρέπουν να μετακινηθείτε πιο εύκολα αν χρειαστεί.
  • Φέρτε κάτι να φάει το μικρό σας, επιτρέπεται και βρεφικό γάλα στο αεροπλάνο.
  • Ντύστε το παιδί σας σε στρώσεις έτσι ώστε να είναι πάντα επαρκώς καλυμμένο ανάλογα με τη θερμοκρασία του αεροπλάνου: μπορεί στην αρχή να κάνει ζέστη αλλά στη συνέχεια η θερμοκρασία να πέσει κατά πολλούς βαθμούς.
  • Εξοπλιστείτε με ένα μάρσιπο, αν έχετε συνηθίσει να το χρησιμοποιείτε: θα μπορούσε να σας βοηθήσει να το χαλαρώσετε και να μην χρειάζεται να το κρατάτε στην αγκαλιά σας όλη την ώρα.
  • Αλλάξτε την πάνα σας αμέσως πριν την επιβίβαση, αλλά θυμηθείτε να φέρετε μαντηλάκια, πάνες και κάποια ανταλλακτικά ρούχα στην καμπίνα.
  • Θυμηθείτε να έχετε μαζί σας πιπίλα ή μπιμπερό για να πιπιλάει το μωρό σε περίπτωση πόνου στα αυτιά.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ ΜΕ ΚΑΡΟΤΣΙ ΣΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ;

Όλες οι αεροπορικές εταιρείες σάς επιτρέπουν να μεταφέρετε το δικό σας καρότσι όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο με ένα μικρό παιδί. Το να έχετε μαζί σας ένα καροτσάκι είναι πολύ χρήσιμο, αν όχι απαραίτητο: σας επιτρέπει να κάνετε το ταξίδι με περισσότερη γαλήνη, διευκολύνοντας την κίνηση εντός του αεροδρομίου και προσφέροντας έναν άνετο και προσωπικό χώρο για το μικρό, μέχρι την επιβίβαση ή σε περιπτώσεις ενδιάμεσης στάσης.

ΠΟΙΟ ΚΑΡΟΤΣΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ;

Το ιδανικό καρότσι για το αεροπλάνο είναι ένα ελαφρύ καροτσάκι ταξιδιού, εύκολο στην αναδίπλωση και συμπαγές, ώστε να μπορεί να μεταφερθεί και να αποθηκευτεί εύκολα. Στην αγορά κυκλοφορούν μερικά καροτσάκια με αυτόματη αναδίπλωση στο ένα χέρι, μικρού μεγέθους και τα οποία περιλαμβάνουν πρακτική τσάντα μεταφοράς, όπως το καρότσι Chicco We. Οι διαστάσεις και το βάρος είναι, επομένως, θεμελιώδη χαρακτηριστικά των καροτσιών που έχουν σχεδιαστεί για όσους ταξιδεύουν με αεροπλάνο, καθώς είναι εύκολα στο δίπλωμα και το άνοιγμα.

ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ ΣΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

Όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, μπορείτε να έχετε μαζί σας το καρότσι σας. Υπάρχουν κάποιες διαφορές σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους οι αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν τη μεταφορά του καροτσιού. Συνήθως το καρότσι, εάν είναι καταχωρημένο ως χειραποσκευή (55cm x 35cm x 25cm), μεταφέρεται μέσα στην καμπίνα, κάτω από το μπροστινό κάθισμα ή στους κατάλληλους κάδους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας στοιβάζει το καρότσι, φροντίζοντας προσωπικά για τις διαδικασίες, όταν φτάσετε στα σκαλιά του αεροπλάνου. Σε κάθε περίπτωση, συνιστούμε να το κλείσετε καλά και αν είναι δυνατόν να το αποθηκεύσετε σε πρακτική τσάντα μεταφοράς για να μην λερωθεί ή καταστραφεί. Παρόλο που η μεταφορά ενός καροτσιού με αεροπλάνο επιτρέπεται από όλες τις αεροπορικές εταιρείες, είναι καλή ιδέα να μάθετε ποιοι είναι οι κανόνες κάθε μεμονωμένης εταιρείας, τα επιτρεπόμενα είδη καροτσιού, τους τρόπους μεταφοράς και τυχόν χρεώσεις.