Κατηγορία 1 και πολλαπλές κατηγορίες καθισμάτων

Jun 22 , 2021

Κατηγορία 1 και πολλαπλές κατηγορίες καθισμάτων

Είμαστε σαφής

Όταν επιλέγετε ένα κάθισμα, πρέπει πάντα να θυμάστε ότι δεν είναι μόνο θέμα της τήρησης της ισχύουσας νομοθεσίας αλλά, πάνω απ 'όλα, της εξασφάλισης της σωστής προστασίας του παιδιού σας σε κάθε στάδιο της ανάπτυξής του.

Τα μικρά παιδιά: μια «ευέλικτη» ομάδα 

Για να μεταφέρετε ένα παιδί στο αυτοκίνητο μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις:  Τα  καθίσματα της 1ης κατηγορίας και αυτά  πολλαπλών κατηγοριών (gr 0 + / 1, 0 + / 1/2, 1/2/3).

Τα πρώτα είναι σχεδιασμένα για παιδιά που ζυγίζουν από 9 έως 18 κιλά (περίπου 1 - 4 χρονών).

Τα καθίσματα πολλαπλών κατηγοριών, από την άλλη πλευρά, σχεδιάζονται για να ακολουθήσουν περισσότερα στάδια ανάπτυξης του παιδιού.

Όποια και αν είναι η επιλογή του γονέα, η Chicco εγγυάται πάντα την ποιότητα των προϊόντων της χωρίς να παραμελεί οποιαδήποτε λεπτομέρεια.

Η σημασία της άνεσης

 Μια από τις σημαντικότερες παραμέτρους σε ένα παιδικό κάθισμα είναι η εγγύηση ότι το προϊόν θα ακολουθήσει την ανάπτυξη του παιδιού περίπου από τους  9 μήνες έως και τα 4 χρόνια.

Η Chicco θεωρεί πολύ χρήσιμη την ταυτόχρονη ρύθμιση του ύψους του προσκέφαλου και των ώμων του καθίσματος που διασφαλίζει την σωστή ευθυγράμμιση και την μέγιστη χαλάρωση και άνεση του παιδιού. 
Είναι επίσης εξίσου σημαντικό το κάθισμα και η πλάτη του να είναι ανακλινόμενα ώστε να μην πέφτει το κεφάλι μπροστά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Πρώτα απ’ όλα η ασφάλεια

Στην 1η Κατηγορία(9-18 kg) το κάθισμα είναι τοποθετημένο προς την σωστή κατεύθυνση και οι 5 ενσωματωμένες ζώνες παρέχουν ασφάλεια στο παιδί.

Για να είναι εύκολη η εγκατάσταση σε οποιοδήποτε τύπο αυτοκινήτου, η Chicco προσπαθεί πάντα να εξασφαλίσει μέγιστη ευελιξία στα καθίσματά της. 
Για αυτό το λόγο, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε καθίσματα με σύστημα Isofix ή άλλα που περιλαμβάνουν επίσης εγκατάσταση καθίσματος. 

Τέλος, είναι σημαντικό να υπάρχουν πλάγιες ενισχύσεις αποσβεστήρες σε περίπτωση πρόσκρουσης, μειώνοντας πιθανές επιπτώσεις στις πιο ευαίσθητες και ευάλωτες περιοχές του σώματος, όπως το κεφάλι, το στήθος και τη λεκάνη.

Όποιο και αν είναι το κάθισμα που αγοράσατε, θα πρέπει η επιλογή σας να είναι πάντοτε αιτιολογημένη και συνειδητή, να επιλέξετε την καλύτερη λύση για τη φάση ανάπτυξης του παιδιού σας, εξασφαλίζοντας ήρεμα και ασφαλή ταξίδια.